W chowanego...

Kto pyta - nie błądzi.

Moderator: _liz

Post Reply
User avatar
freja
Fan
Posts: 640
Joined: Sat Jul 12, 2003 7:10 pm
Location: Warszawa
Contact:

W chowanego...

Post by freja » Mon Nov 22, 2004 5:54 pm

Po raz kolejny mam problem z kompem. Wczoraj weszłams obie normalnie do kopma, a tu nie ma nic na pulpicie, jest tylko tapeta, ale żadnego paska, folderów, nic, nada... Internet otwieram przez menadżer, ale nie wszystko chodzi, okna się nie minimalizują...
Przy włączaniu pasek i wszystko miga przez chwilę i potem całkowicie znika. Prosze pomóżcie!
Image

User avatar
{o}
o'Admin
Posts: 1664
Joined: Tue Jul 08, 2003 10:31 am
Location: Opole
Contact:

Post by {o} » Tue Nov 23, 2004 3:32 pm

Ctrl+Alt+Delete
Plik -> Nowe zadane (Uruchom...)
W polu Otwórz: wpisz explorer -> OK
I powiedz, co się dzieje.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך

comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek

User avatar
freja
Fan
Posts: 640
Joined: Sat Jul 12, 2003 7:10 pm
Location: Warszawa
Contact:

Post by freja » Tue Nov 23, 2004 5:17 pm

zrobiłam tak no i mignął mi 2 razy pasek i wszystko co miałam na pulpicie i to wszystko... net się nie włączył, ja wchodzę w explorera przez otwarcie pliku mojego zapisanego jako strona http://www... co to wszystko oznacza?
Image

User avatar
nephit
Zainteresowany
Posts: 383
Joined: Fri Aug 22, 2003 10:58 pm
Contact:

Post by nephit » Tue Nov 23, 2004 5:45 pm

ja mam takie cos ale tylko jezeli mam wlaczony film na pelny ekran i go zminimalizuje przez klawisz windows + d - wtedy wszystko znika i pomaga nacisniecie klawisz windy. ale widac, ze to zupelnie cos innego :shock: ja bym sugerowal zeskanowanie jakims antywirusem a nuz cos znajdzie :?
Collect some stars to shine for you.

User avatar
freja
Fan
Posts: 640
Joined: Sat Jul 12, 2003 7:10 pm
Location: Warszawa
Contact:

Post by freja » Tue Nov 23, 2004 6:02 pm

mam Nortona, ale jak to włączyć :shock:
Image

inti
Fan
Posts: 681
Joined: Sun Dec 21, 2003 3:03 am
Location: wawa centralna, peron 2, sektor 3

Post by inti » Tue Nov 23, 2004 6:30 pm

Normalnie - jeśli masz zainstalowanego to poszukaj w program files (bo tam sie te pierdulki standardowo instalują). Ewentualnie użyj opcji znajdź plik lub folder czy jakoś tak.. i wpisz tam norton czy coś w tym stylu powinno ci coś znaleść. A tak w ogóle powinnaś go mieć w stracie gdzieś w programach.. Jeśli pytasz tylko jak takie coś właczyć - to tak samo jak każdy inny program... tylko potem wybierasz opcje skanuj wcześniej albo późnie być może, będzie rządał podania co chcesz skanować wtedy zaznaczasz partycje które masz, no a potem start i patrzysz na efekty...

User avatar
freja
Fan
Posts: 640
Joined: Sat Jul 12, 2003 7:10 pm
Location: Warszawa
Contact:

Post by freja » Wed Nov 24, 2004 6:41 pm

znalazłam... spróbuję najwyżej format będzie (tylko nie to!)
P.S. Nie mam paska więc za bardzo nie mogłabym sobie go w ten sposób włączyć...
Image

User avatar
onar-ek
Pleciuga
Posts: 887
Joined: Mon Aug 30, 2004 4:40 pm
Location: Białystok
Contact:

Post by onar-ek » Wed Nov 24, 2004 7:56 pm

Temat w sam raz pasuje do mojego problemu :roll:
Wchodzę sobie na forum i wszystko jest cacy aż tu wchodzę sobie, np. do 'My' i mnie momentalnie wylogowuje... I jak się znów zaloguję wywala mnie na pierwszą stronę i chcąc wejść znów tam gdzie byłąm wchodzę, ale po raz kolejny wylogowana :roll: Czy ktoś wie ocb? :roll:

User avatar
nephit
Zainteresowany
Posts: 383
Joined: Fri Aug 22, 2003 10:58 pm
Contact:

Post by nephit » Thu Nov 25, 2004 12:17 am

lol... nie ma jak poprosic o pomoc :shock:


onarek sugeruje slac pm do {o}
Collect some stars to shine for you.

User avatar
onar-ek
Pleciuga
Posts: 887
Joined: Mon Aug 30, 2004 4:40 pm
Location: Białystok
Contact:

Post by onar-ek » Thu Nov 25, 2004 4:18 pm

:shock:
Już sama sobie poradziłam z tym problemem troszkę poklikałam i naprawiłam 8) :twisted:

User avatar
freja
Fan
Posts: 640
Joined: Sat Jul 12, 2003 7:10 pm
Location: Warszawa
Contact:

Post by freja » Thu Nov 25, 2004 5:57 pm

a u mnie gucio program po kilku minutach zawiesza mi komp, a gdyby jakięs g$$$$o siedziało to bym wiedziała, bo coś takiego od razu wykrywa, jestem załamana, ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
Image

inti
Fan
Posts: 681
Joined: Sun Dec 21, 2003 3:03 am
Location: wawa centralna, peron 2, sektor 3

Post by inti » Thu Nov 25, 2004 8:36 pm

ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
wywal windowsa i zainstaluj linuxa - ja już to planuje od bardzo dawna, nawet jeden obraz CD Mandraka ma ściągnięty, ale jakoś nie mogę sie zebrać.. żeby to wszystko skończyć pewnie dlatego, że windows jakoś się tam jeszcze sprawuje...

User avatar
freja
Fan
Posts: 640
Joined: Sat Jul 12, 2003 7:10 pm
Location: Warszawa
Contact:

Post by freja » Thu Nov 25, 2004 9:59 pm

ekh jak mogę zdobyć linuxa? poza tym się przyzwyczaiłam do windowsa i całkiem nieźle się sprawował coś takiego pierwszy raz mi się zdarza, CHOLERA! dlaczego ja? dlaczego coś mi sie z kompem dzieje, kiedy mam zadawaną pracę semestralnę z biologi? dlaczego? czy jestem jakoś naznaczona? niech ona nie zadaje tego więcej to komp będzie działał, no nic pozostaje format, mam nadzieję, ze żadnego numerosa mi nie wykręci...
Image

inti
Fan
Posts: 681
Joined: Sun Dec 21, 2003 3:03 am
Location: wawa centralna, peron 2, sektor 3

Post by inti » Thu Nov 25, 2004 10:58 pm

Linux jest darmowym systemem i sa różne wersje do wyboru. Słyszałem ze dla początkujących w linuxowaniu najlepszy jest mandrake, które mozesz pobrac np. tu: http://www.click-now.net/download/Mandrake_Linux.htm
Jeśli się już zdecydujesz to dobrze byłoby abyś nie rezygnowała odrazu z windowsa, żeby a nuż nie stracić kontaktu ze światem przy jakiś ewentualnych problemach z instalacją, choć nie powinno ich przy Mandrake być, no ale nie ma co się rozpędzać, na razie nie mogę ci nic konkretnego do radzić bo mój kontakt z linuxem był powierzchowny. Ale w końcu postaram się nim na powaznie zająć.

User avatar
nephit
Zainteresowany
Posts: 383
Joined: Fri Aug 22, 2003 10:58 pm
Contact:

Post by nephit » Thu Nov 25, 2004 11:23 pm

mnie interfejs linuxa nie odpowiada. lubie wyglad xp i ogolnie windows mi pasuje. poza tym slyszalem ze z instalowaniem linuxa sa problemy - jezeli juz mowimy o zmianie systemu to rownie dobrze mozna zrobic format i zainstalowac windows.
Collect some stars to shine for you.

inti
Fan
Posts: 681
Joined: Sun Dec 21, 2003 3:03 am
Location: wawa centralna, peron 2, sektor 3

Post by inti » Fri Nov 26, 2004 12:00 am

W linuxie możesz wygląd sam sobie zaprojektowac jak ci isę tylko podoba, widizałem nawet takie skórki co wyglądały jak win XP. Problemy przy instalacj napewno były bo sam instalowałem linuxa i tylko ze względu na jakąs niekompatybilność z moja kartą graficzną musiałem zrezygnowac to była jakas stara wersja linuxa, ja początkowałem.. zresztą to było dawno i nie pamiętam szczegułów wiem, ze sie troche zawiodłem... ALe te nowe linuxy sa całkiem do rzeczy i myśle, ze wrato je przetestować. A instalacja linuxa pokroju Mandrake jest podobno bardzo banlna wszystko odbywa się w trybie graficznym więc nie powinno być problemów.

User avatar
piter
Wieczna zrzęda
Posts: 1724
Joined: Thu Aug 07, 2003 2:57 pm
Location: warszawa
Contact:

Post by piter » Fri Nov 26, 2004 12:11 am

taa.. w linuxie nie ma problemow dopoki sie nie pojawia.. :roll: za to wtedy mozesz od razu formatowac o ile nie jestes/ nie znasz speca od lina...

skorki na X-y pewnie zzeraja mase pamieci..

poza tym sama instalacja co prawda jest banalna, ale juz zainstalowanie najprostszego programu to nie jest taka bulka z maslem.. przynajmniej nie dla nowicjusza..
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.

inti
Fan
Posts: 681
Joined: Sun Dec 21, 2003 3:03 am
Location: wawa centralna, peron 2, sektor 3

Post by inti » Fri Nov 26, 2004 12:24 am

Wime piter.. dlatego linux jest tak mało popularny w śród przeciętnych użytkowników. Pamiętam jak na uczelni były udostępniane tylko linuxy i przy instalacji kadu (odpowienika gg w windowsie) spędziłem prawie pół dnia.. az w koncu zrezygnowałem bo dorwałem kompa z windowsem ;)
Do dziś nie wiem jak to kadu się instaluje... W ogóle tam sa jakies dziwne pliki :shock: no cóż.. ale dobrze sie tego nauczyć, nie można przecież poprzestawać tyko na windowsie bo Bill kiedyś jeszcze nas... :Jedzenie:

User avatar
freja
Fan
Posts: 640
Joined: Sat Jul 12, 2003 7:10 pm
Location: Warszawa
Contact:

Post by freja » Sun Dec 05, 2004 8:59 pm

tylko tak dla informacji mam totalnie zjechany komputer, teraz ni mam nic, oprócz nowuny, że mam zjechana maksymalnie płytę główna i trzeba kupić nową (miałam Ecsa) i teraz zbieram kasę na jako taką płytę...
Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest