Windows Media (cos tam) Codecs

Kto pyta - nie błądzi.

Moderator: _liz

Post Reply
User avatar
maddie
Fan
Posts: 970
Joined: Sat Jul 12, 2003 5:47 pm
Location: Kostrzyn k/Poznania
Contact:

Windows Media (cos tam) Codecs

Post by maddie » Sat Apr 03, 2004 5:24 pm

Mam problem z dźwiękiem niektórych filmów (przeewszystkim odcinków Roswell :(). Odtwarzam je zwykle w AllPlayerze, więc gdy tylko otwieram film to pokazuje mi się okienko: "Brak kodeka Audio, kodek potrzebny to Windows Media (cos tam) Codecs, Czy chcesz pobrać przez Internet ten kodek?" Więc klikam tak, ściągam i instaluje. Problem w tym że nawet po zainstalowaniu wciąż nie ma dźwięku i wciąż pojawia się to samo okienko (Tak jakbym nic nie zainstalowała). Więc co jest nie tak?
Image

User avatar
tigi
Zainteresowany
Posts: 372
Joined: Fri Aug 01, 2003 6:30 pm
Location: Poznań
Contact:

Post by tigi » Sat Apr 03, 2004 5:49 pm

Mam taki sam problem i również byłabym wdzięczna za wyjaśnienie tej sprawy.

inti
Fan
Posts: 680
Joined: Sun Dec 21, 2003 3:03 am
Location: wawa centralna, peron 2, sektor 3

Post by inti » Sat Apr 03, 2004 6:08 pm

Czasami pomaga od instalowanie wszystkich kodeków jakie się zainstalowało i na nowo spróbować je po kolei (równocześnie sprawdzając jak film na danym kodeku chodzi) poinst. Nie jest wykluczone, że plik z filmem może być uszkodzony - zwłaszcza jeśli ścigałyście je przez jakieś p2p.
A powiedzcie jeszcze co to za pliki, z jakim rozszerzeniem?

User avatar
maddie
Fan
Posts: 970
Joined: Sat Jul 12, 2003 5:47 pm
Location: Kostrzyn k/Poznania
Contact:

Post by maddie » Sat Apr 03, 2004 6:51 pm

*.avi (*.mpg chodzą) Ale one napewno nie są uszkodzone, ponieważ to wszystko zaczęło się odkąd sformatowałam dysk. Wcześniej te same pliki chodziły, i wszystko było Ok
Image

inti
Fan
Posts: 680
Joined: Sun Dec 21, 2003 3:03 am
Location: wawa centralna, peron 2, sektor 3

Post by inti » Sat Apr 03, 2004 7:38 pm

Hmm..
W takim razie spróbuj j/w pisałem. Może jeszcze na tej stronce znajdziesz coś bardziej aktualnego: http://www.allplayer.prv.pl/

User avatar
maddie
Fan
Posts: 970
Joined: Sat Jul 12, 2003 5:47 pm
Location: Kostrzyn k/Poznania
Contact:

Post by maddie » Mon Apr 12, 2004 6:47 pm

Zrobiłam wszystko i nic to nie dało. Ale juz mi wszystko chodzi, bo zainstalowałam coś innego. Tym, którzy mają taki sam problem jak ja radzę ściągnąć Nimo Codec Pack http://www.nowe.pl/Downloads-index-req- ... d-178.html
Image

User avatar
setka
Nowicjusz
Posts: 100
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:43 pm
Location: Kościerzyna
Contact:

Post by setka » Mon Apr 12, 2004 7:27 pm

Ja proponuję kodeki "klite Codec Pack". Chodzą wszystkie pliki bez wyjątku, oczywiście filmowe...
pozdrawiam

User avatar
Hotaru
Fan...atyk
Posts: 1081
Joined: Sat Jul 12, 2003 7:58 pm
Location: Krasnalogród ;p
Contact:

Post by Hotaru » Mon Apr 12, 2004 9:16 pm

Oba zestawy kodeków rozwiązują problem, ponieważ mają w sobie instalkę kodeka ac3 - wiele filmów ma zakodowany dźwięk właśnie w tym formacie. Ja mam połowę dźwięku wszystkich odcinków zakodowane właśnie w tym czymś... Głowiłam się długo, czego mi brakuje, skoro mam cały zestaw... ale przy instalacji "odkliknęłam" ac3, ponieważ niby był wcześniej zainstalowany. Ale teraz już jest dobrze i moge rozkoszować sie Maxem klękającym przed Liz po sztuczce Supermana...
Image

User avatar
setka
Nowicjusz
Posts: 100
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:43 pm
Location: Kościerzyna
Contact:

Post by setka » Mon Apr 12, 2004 10:23 pm

Hotaru a odcinki to w jakiej wersji masz?? Bo z tego co mówisz, to są one dobrej jakości, no bo skoro w ac3. A może się myle i się nie znam?? :evil:
Pozdrawiam

User avatar
{o}
o'Admin
Posts: 1664
Joined: Tue Jul 08, 2003 10:31 am
Location: Opole
Contact:

Post by {o} » Mon Apr 12, 2004 10:31 pm

Te o niskkiej jakości też się - o dziwo - zdarzają w AC3...
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך

comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek

User avatar
setka
Nowicjusz
Posts: 100
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:43 pm
Location: Kościerzyna
Contact:

Post by setka » Tue Apr 13, 2004 12:06 am

A patrz do było do przewidzenia, choć nie sądziłem jednak, że są one ac3. Dzięki za info. Hotaru- czekam na odp. w sprawie odcinków, które posiadasz.
Pozdrawiam
bartek

User avatar
Hotaru
Fan...atyk
Posts: 1081
Joined: Sat Jul 12, 2003 7:58 pm
Location: Krasnalogród ;p
Contact:

Post by Hotaru » Tue Apr 13, 2004 9:16 am

Odcinki mam w różnej jakości. Generalnie 1 sezon jest nie najlepszy, z drugim średnio-dobrze, trzeci tak samo. Są odcinki w super jakości, a są i takie, które zajmują 80 mega - sami się domyślcie jaka to może być jakość!
AC3 był mi potrzebny generalnie do drugiego i trzeciego sezonu, np. przy Graduation albo biegających galaretkach.
Image

nereis
Gość
Posts: 3
Joined: Fri Apr 16, 2004 5:15 pm
Location: Kraków
Contact:

Post by nereis » Sat Apr 17, 2004 9:38 am

Miałam ten sam problem, ale po zainstalowaniu całego codec pack'a dzwięk chodził już w każdym odcinku. Codec pack all i one - mozna go ściągnąć z http://www.codecpack.com/ Pozdrawiam. :D[/quote]

User avatar
tigi
Zainteresowany
Posts: 372
Joined: Fri Aug 01, 2003 6:30 pm
Location: Poznań
Contact:

Post by tigi » Sun Apr 25, 2004 9:08 pm

A skąd można pobrać kodek AC3 ?

inti
Fan
Posts: 680
Joined: Sun Dec 21, 2003 3:03 am
Location: wawa centralna, peron 2, sektor 3

Post by inti » Sun Apr 25, 2004 9:37 pm


User avatar
tigi
Zainteresowany
Posts: 372
Joined: Fri Aug 01, 2003 6:30 pm
Location: Poznań
Contact:

Post by tigi » Tue Sep 07, 2004 8:26 pm

Niedawno dowiedziałam się , że oprócz zapisania kodeka na dysku, trzeba go uruchomić aby działał. :P Nie znam się na takich rzeczach. Czy mogłby ktoś powiedzieć jak uruchomić jakikolwiek kodek :?:

User avatar
lizzy_maxia
Fan
Posts: 888
Joined: Fri Jul 25, 2003 10:01 am
Location: Łódź, my little corner of the world...
Contact:

Post by lizzy_maxia » Wed Sep 08, 2004 11:28 am

Kliknąć na niego dwa razy? :roll: :wink:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest